Grondwerk is een breed begrip. Grondwerk omvat eigenlijk alles dat je samen met je paard doet wanneer je er niet op zit maar zelf ook op de grond staat. Met het grondwerk leggen we de basis voor vertrouwen, leren we ze te wijken voor fysieke druk en onze lichaamstaal te begrijpen.

Ik heb mij gespecialiseerd in het Freestyle Systeem. Ik vind dit een mooie methode om aan de basis communicatie tussen mens en paard te werken. Deze methode werkt vanuit de natuurlijke communicatie van een paard. Wanneer wij, als mens, meer inzicht krijgen in de manier waarop het paard de wereld ziet en ervaart begrijpen we beter waarom een paard reageert zoals hij doet. Wanneer je dat begrijpt kun je leren hoe je je paard gericht en effectief kunt helpen bij de dingen hij eng of moeilijk vind.

Wanneer ik merk dat een paard een andere benadering nodig heeft dan ga ik opzoek naar iets wat wel bij dat specifieke paard past.

Rechtrichten speelt bij mij een belangrijke rol en ik besteed hier dan ook graag aandacht aan. Het gymnasticeren van het paard aan de hand vormt een mooie aanvulling en biedt extra mogelijkheden binnen de training. Het combineren van Freestyle met Academische Rijkunst draagt bij aan een soepel, rechtgericht paard!