Op ’t schier zijn heel wat bewoners. Een deel daarvan loopt op 2 benen maar er zijn er ook heleboel die op 4 benen/pootjes deze mooie plek bewonen. We stellen ze even kort voor:

Sammy: Sammy is onze Russische import. In 2016 is hij helemaal met het vliegtuig vanuit Rusland naar Nederland gevlogen om vervolgens op ’t Schier te belanden. We weten vrijwel niets van Sammy’s achtergond. Wat we wel weten is dat hij een heel dankbaar hondje is.
Sammy vind het wel heel belangrijk om ’t Schier te bewaken en fungeert dan ook als perfecte deurbel als we buiten aan het werk zijn. Hij komt misschien op het eerste gezicht niet zo aardig over maar als hij je even mag besnuffelen is er niets aan de hand. Je maakt de grootste vrienden met hem als je hem lekker kroelt en als je het hem een hondenkoekje geeft heb je een vriend voor het leven.
De geitenbende: Betsy en Babs, Duuk en Dirk en Roy en Roos (ja, nog een Roos) Deze musketiers vrolijken de boel op ’t Schier op. Met hun geklim en geklauter en gekke sprongen is het altijd leuk even naar ze te kijken. Babs is een echte aandachtsfreak en komt graag even neuzen in je gezicht. Ze vind het ook heerlijk om gekriebelt te worden. Babs is wel een beetje lomp dus pas op dat ze je niet omduwd. Betsy is iets terughoudender maar als ze doorheeft dat je tussen haar horens wil kriebelen kom je niet meer van haar af. Dan ben je haar grootste vriendin. Betsy is de oudste van de groep en deelt ook de lakens uit. Dat kan er nogal eens hard aan toe gaan. In 2019 zijn de 2 Angora geiten Roy en Roos erbij gekomen. Zij zijn van mijn vader. Ze geven heerlijke mooie zachte wol. In 2020 hadden we behoorlijke geitenuitbereiding. Met maar liefst 6 lammetjes! 2 van die baby’s hebben we gehouden en dat zijn Duuk en Dirk. Deze 2 mannen zijn echte stoere bokken en mogen het komende jaar uitgroeien tot grote bokken. Ze houden heeeeel erg van knuffelen.
Nimbus: Nimbus hebben wij geadopteerd van mijn zusje. Hij is opgegroeid als binnenkat en is nu omgeschoold naar heuse buiten/boerderijkat. Nimbus is een super atleet. Hij sprint, springt en klimt en is heel actief. Op z’n tijd kan hij ook wel eens even kroelen en stil zitten. Maar dat duurt hooguit 10 minuten. Daarna is hij er weer vandoor om op avontuur te gaan.
Nimbus is een hele bijzondere kat want hij kan op commando zitten en een pootje geven. Ook kan het zijn dat wanneer je gehurkt zit hij zomaar op schoot springt. Of, als hij in een hele gekke bui is springt hij zelfs als je staat in je armen. Nimbus zul je niet heel vaak zien op het erf. Als je hem ziet is hij vaak onderweg ergens naartoe of komt hij kijken of iemand de kraan voor hem open wil draaien. Want kraanwater is het aaaaaaaller lekkerst!